O nama

Preduzeće “Mermer Ukras” je od svog osnivanja 1981. godine cijeli svoj poslovni vijek posvetilo usavršavanju proizvodnje, obrade i ugradnje proizvoda od različitih vrsta kamena, u prvom redu mermera i granita. U svojoj dugoj i uspješnoj tradiciji možemo se pohvaliti sa velikim brojem proizvedenih i ugrađenih proizvoda od mermera i granita, spomenika i spomen obilježija, kao i hiljade metara ugrađenog kamena u građevinarstvu.

Primarno radimo sa 4 vrste kamena:

GRANIT

MERMER

ONYX

TRAVERTIN

Nabavka materijala

Ovaj segment poslovanja podrazumjeva nabavku kamenih blokova i kamenih ploča, te njihovo dopremanje u fabriku.

Kameni blokovi i ploče se nabavljaju najčešće iz Italije (Verona) gdje je najvece svijetsko tržište kamena, ali i iz Indije, Kine, Južnoafričke Republike i Brazila.

Obrada kamenih ploča po mjeri

Koristeći se najsavremenijim tehnologijama za obradu kamena, vršimo proizvodnju kompletnog proizvoda ili poluproizvoda od kamena.

U našem proizvodnom pogonu vrši se rezanje blokova i ploča na manje jedinice i njihova dalja obrada – rezanje na određene dimenzije, poliranje, pjeskarenje, štokovanje, paljenje itd…

Isporuka i implementacija proizvoda

Prodajni segment poslovanja sastoji se od maloprodaje i veleprodaje.

Veleprodaja se ogleda u snadbjevanju različitim vrstama kamena druge proizvođače i prodavce, dok maloprodaja podrazumjeva proizvodnju, isporuku i ugradnju kamena krajnjim korisnicima.

Poseban segment distribucije predstavlja prodaja novih i polovnih mašina i alata za obradu kamena.

Gdje naći naše proizvode...

Tržištna na kojima se trenutno pojavljujemo sa našim proizvodima i poluproizvodima od kamena, kao i ponuda novih i polovnih mašina za obradu kamena su:

Bosna i Hercegovina,
Srbija,
Crna Gora

© Mermer-ukras 2019 | developed by VISIA.BA